2007/12/16

Chèvretoast med salamisallad

Vi köpte en suveränt god salami av en kompis och på förpackning fanns ett recept på den här toasten. Tony som är lite rädd för chèvre var lite avig men han åt och såg glad ut så det var nog ganska bra.Det kändes inte som hemmagjord mat, utan mer som en restaurangrätt. Kul!

Ingredienser:
(4 port.)

Toasten
4 st formbröd/ toastbröd
300 g chèvre
4 msk flytande honung (alt. smält hård honung)
2 kvistar färsk rosmarin

Salladen
100 g salami (vi rekomenderar en torr & kryddig - ej smörgåsmat!)
1 ask coctailtomater
½ gurka
1 st rödlök
1 ask ruccola

Dressing
1 msk balsamvinäger
2 msk olivolja
salt & peppar

Skär 1 cm tjocka skivor av osten och lägg på toastbröden. Skär bort brödets kanter, längs med osten. Lägg på ett par blad av rosmarin på varje smörgås. Gratinera i ugnen, 275 grader, tills osten blivit gyllenbrun. Stäng av värmen om osten flyter ut för mycket, och låt smörgåsarna stå i eftervärmen en stund. Ringla över honungen innan servering.

Salladen gör man som man vill med! Vi skar upp alla ingredienser och fördelade jämnt runt toasten på tallriken. Blanda dressingen och ringla över salladen. Klart! Mums, mums, mums! :)

Lycka till och smaklig måltid!

Inga kommentarer: