Saffransbiscotti

Den perfekta "gå-bort-presenten" eller julklappen! Dom går inte att sluta äta...så gör dubbel sats på en gång! :) Saffran är en stor favorit och dessa skorpor är jättelätta att göra, så sätt igång!

Ingredienser:
100 g margarin/ smör
2 st ägg
1 pkt saffran
5 dl vetemjöl
1,5 dl muscovadosocker
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl skalad sötmandel

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret tillsammans med saffranet. Häll över i en bunke och tillsätt äggen. Blanda de torra ingredienserna tillsammans med grovhackad mandel. Vänd ner det i äggblandningen. Blanda allt väl och forma till tre längder och lägg dem på en bakplåtsklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Ta ut dem och skär längderna i 1 cm tjocka skivor. Lägg tillbaka dem på plåten och grädda dem i 10 min i 125 grader. Slå av värmen och låt skorporna torka i ugnen tills den kallnat. (ev. över natten). Lycka till!