Fisk i folie

För Er som inte gillar fisk....släng Er i väggen eller nåt för den här rätten kan man varken misslyckas med eller inte tycka om! Att laga mat kan inte bli enklare än så här! ^^ Har man turen att dessutom komma över vår svenska, underbara insjöfisk Röding så är denna rätt typ oslagbar!

Rätten innehåller i princip ingenting annat än vad som syns på bilden, och det är det som är så skönt! Inga tillsatser och inget konstigt! Det bästa är att man kan använda de smaker man föredrar, och här kommer vår variant.

Ingredienser:
3 st små rödingar
2 st citroner
1 st lime
1 st tomat
1 st stor rödlök
2 knippor dill
1 glas vitt vin
smör
salt & peppar

Gör som på bilden...hacka alla grönsakerna i lagom stora skivor och blanda fisken med dessa. Fyll alla hålor med både grönsaker, kryddor och smör. OBS! Fisk kräver rejält med salt. Snåla inte! Häll vinet över och täck hela formen med folie. Grädda i ugnen, ca 200 grader, tills fisken är färdig och lätt lossnar från benen. Det sköter sig själv liksom...Vi käkade dillkokt potatis och dillgräddfilssås till. Hur mumsigt som helst! Lycka till!

Kommentarer