2007/11/05

Boeuf Bourguinon

Viva la France!Här kommer det utlovade receptet på världens godaste köttgryta, det kan liksom inte bli så mycket godare än så här! Smaskens till sista slicket!

Ingredienser:
(4 port.)
600 g benfritt nötkött
salt & peppar
2 msk tomatpuré
3 lagerblad
4 hela svartpepparkorn
1-2 tsk timjan
2 dl rödvin
2½ dl köttbuljong
1 pkt bacon - Vi rekommenderar Scans "Jägarbacon", med lite rökigare smak!
8 st små steklökar
2 vitlöksklyftor
200 g färska champinjoner

Skär köttet i bitar och bryn det runtom, salt och peppra. Lägg över det i en gryta. Häll på buljong och vin och rör ner tomatpurén och kryddorna. Tips! För att slippa fiska efter lagerblad och hela pepparkorn brukar vi använda en "tepåse" i metall att lägga kryddorna i, en sådan man använder för löste! Låt grytan koka i ca 1½ timme. Strimla bacon, skala och ev dela steklökarna, skala och hacka vitlöken, dela ev svampen. Stek allting i en stekpanna och låt allt koka med i grytan ca 10-20 minuter mot slutet. Strö gärna hackad persilja över grytan vid servering.

Gott med ris eller potatis. Bonne apetit!

Inga kommentarer: