Personligen gillar jag de andra tekakorna jag lagt ut här, (se under kategorin "bakning" till höger) men dessa är supergoda dom med! Väl värt besväret om man säger så!
Ingredienser:
(ca 26 st)
1 liter mjölk
8 dl havregryn
175 g smör
75 g jäst
0,5 dl socker
2 liter vetemjöl - byt ut mot dinkelmjöl för bättre GI-värde!
1 tsk salt
2 dl riven ost (gärna lagrad)
Häll mjölken över havregrynen och låt svälla i ca 2 timmar. Smält smöret och blanda i. Rör ut jästen i sockret och blanda i det i smeten. Mjöl, salt och ost blandas i och arbetas till en smidig deg. Låt jäsa i 20-30 minuter. Baka ut degen med kavel och stansa ut tekakorna eller forma för hand. Ca 10 cm i diameter. Låt jäsa ca 30 min på plåten. Grädda i 225 grader i mitten av ugnen. Låt kallna på galler. Färdigt! Lycka till!