2007/10/21

Pasta Carbonara

Numera älskar min pojkvän parmesan! Helt plötsligt var det den godaste pastan han ätit! Mästerkocken vann!

Min mamma dejtade en italienare en gång i tiden, Guiseppe, och han lärde oss hur man gjorde äkta italiensk Carbonara. Han hade provat rätten på en svensk restaurang och blivit väldigt förvånad när han fick in en tallrik med pasta och sås gjord på Bechamelvis med skinka i. Så funkar det inte i Italien....här kommer receptet!

Ingredienser:
(4 port.)

2 pkt bacon, gärna extra rökta
4 port. fullkornsspagetti
50 g smör
1 vitlöksklyfta
4 ägg
1 dl grädde
50 g parmesan
salt & svartpeppar

Stek bacon i bitar under tiden pastavattnet kokar upp. Koka pastan efter anvisningarna på paketet. Under tiden pastan kokar så ska vi göra "såsen". Smält smöret i en liten kastrull, tillsätt hackad vitlök och grädde. Blanda väl och knäck i äggen. Nu gäller det att vispa konstant tills äggen börjar koagulera. Det ser inte så aptitligt ut men det ska bli en tjock. lite gryning massa/ gröt. Tillsätt parmesan och blanda väl. Tillsätt ev. lite mer grädde om Ni tycker röran blir för tjock, men observera att den ska vara grötig, smaka av med salt & peppar. Blanda pastan, bacon och äggröran. Maten är klar!

Servera gärna pastan på ett stort fat för snyggare presentation, och riv lite extra parmesan över pastan. Dekorera med färsk basilika om Ni har det hemma. Smaklig måltid!

Ps. I många recept jag läst på detta använder man bara äggula, men enligt vår italienska vän ska hela äggen i...

Inga kommentarer: