Kärleksmums

Det här receptet är inte GI-vänligt kan jag börja med att säga! Men dom är väldigt, väldigt goda...en gammal klassiker! Receptet nedan är en dubbel sats, så bli inte förskräckta över mängden smör och socker...det ska vara så! Gör man inte dubbel sats så får man alldeles för tunna och tråkiga rutor enligt mig! Ska det vara, så ska det vara ordentligt!!! Eller hur?

Ingredienser:
Botten
300 g margarin
5 ägg
6 dl socker
3 dl mjölk
9 dl vetemjöl
5 tsk bakpulver
4 tsk vaniljpulver
4 msk kakao

Glasyr
120 g margarin
8 msk kallt, starkt kaffe
7 dl florsocker
2 msk kakao
4 tsk vaniljsocker
kokosflingor

BOTTEN:Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret och blanda i. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker och blanda i smeten. Rör i mjölken sist.

GLASYR:Smält smöret, blanda i kaffet och låt svalna. Blanda i de torra ingredienserna och rör tills det blir en jämn smet. (Sikta gärna i de torra ingredienserna för att slippa klumpar!)

Klä en långpanna (ca 30x40 cm) med 2 bakplåtspapper som läggs omlott och upp på kanterna. Bred ut smeten i långpannan och grädda kakan i 175 grader i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Bred på glasyren när kakan svalnat, och skär kakan i lagom stora rutor. Strö över kokosflingor. Lycka till!

Kommentarer