2007/10/07

Currydoftande kycklingpaj

Currygalningar är vi både jag och min pojkvän och pajen vi gjorde igår kväll var supergod! Är man en curryfantast så är detta ett recept man inte vill missa, varsågoda!

Ps. Den här pajdegen är den bästa i världen! Inte smörig och kladdig som många andra, utan lätt att hantera och jättegod av sig själv! Passar till vilken sorts matpaj som helst. Fyll den med det godaste du vet så kan du inte misslyckas! Helt perfekt!

Ingredienser:
(4 port.)

Pajdegen
50 g rumstempererat smör
4-5 dl vete- eller dinkelmjöl (Dinkel = GI-vänligare!)
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1½ dl mjölk

Blanda alla ingrediensena till en smidig deg som lätt kavlas ut och täcker en vanlig pajform med en diameter på ca 25 cm. Skär bort den överflödiga degen så du får snygga kanter. Denna deg behöver inte förgräddas!

Fyllningen
1 hel kall grillad kyckling
1 pkt bacon
1 purjolök
1 äpple
1 banan
5 dl créme fraiche
currypasta, currypulver, salt & peppar - efter smak!

Sätt ugnen på 200 grader. Rensa kycklingen och dela den till lagom stora bitar och fördela jämnt över pajskalet. All kyckling får nog inte plats! Förstek purjolöken och bacon i en stekpanna och fördela sedan över kycklingen. Skiva äpple och banan efter önskemål och lägg i pajen. Blanda créme fraiche med så mycket currypasta, currypulver och salt & peppar som du önskar och bred sedan ut den över pajen. All créme fraiche går nog inte åt, det beror på hur hårt ni packat fyllningen! Grädda i mitten av ugnen tills den fått fin färg och créme fraichen börjat bubbla. Det syns när den är klar! Servera till en god sallad och ev. den överblivna currycréme fraichen, smaklig måltid!

Inga kommentarer: