2009/09/25

Chilifisk med cashewnötter

Även detta är ett "gammalt" recept som uppdaterats med en frestande bild. Värd att tipsa Er om igen! Supergott!

Ingredienser:
(4 port.)
600 g fryst fiskfile, tex ett torskblock
½ tsk salt
50 g smör
½ dl ströbröd
1 dl grovhackade cashewnötter
1 tsk sambal oelek (eller efter smak)
1-2 pressade vitlöksklyftor
1 lime - rivet skal & saft
Rödlök
Svarta oliver
Körsbärstomater

Hacka nötterna grovt och blanda med ströbröd, limeskal + juice, salt, sambal oelek, vitlök och smält smör. Lägg den halvtinade fisken i en smörad form och sprid delade tomater, oliver och rödlöksringar runt om. Bred nöt- blandningen på fisken och värm i ugnen 225 grader i 20-30 minuter. Servera till kokt ris eller varför inte en potatisgratäng!? Vill man få den mer GI-vänlig kan den serveras till råris, bulgur eller varför inte en matig couscoussallad!? Eller som på bilden, med lite avocado och sallad.

Smaklig måltid!

Inga kommentarer: