Chimichurri
Denna argentinska gröna salsan/ såsen är gudomlig! Den passar alldeles utmärkt så här i grilltider och är ett syrligt, fräscht och smakrikt alternativ till den traditionella bea-såsen eller diverse gräddfilssåser som annars är poppis till grillat. Denna kommer nog bli min favorit i sommar!
Ingredienser:
1 lime - finrivet skal & saft
2 st finhackade scharlottenlökar
2 st finhackade vitlöksklyftor
1 st finhackad röd chili frukt
1 dl vitvinsvinäger
2 dl olja (jag använder rapsolja då jag inte gillar smaken av olivolja)
1 tsk salt
1 dl finhackad färsk oregano
1 dl finhackad färsk koriander
2 dl finhackad färsk persilja
Blanda allt i en skål och servera till grillat. Passar till både kött, fisk, fågel eller grönsaker.
Lycka till!
Ingredienser:
1 lime - finrivet skal & saft
2 st finhackade scharlottenlökar
2 st finhackade vitlöksklyftor
1 st finhackad röd chili frukt
1 dl vitvinsvinäger
2 dl olja (jag använder rapsolja då jag inte gillar smaken av olivolja)
1 tsk salt
1 dl finhackad färsk oregano
1 dl finhackad färsk koriander
2 dl finhackad färsk persilja
Blanda allt i en skål och servera till grillat. Passar till både kött, fisk, fågel eller grönsaker.
Lycka till!
Kommentarer