Rabarbermarinerad grillad kyckling

Ja det låter kanske lite konstigt men oj så gott det var!

Ingredienser:
300 g rabarber
4 msk muscovadosocker
2 msk äppelcidervinäger
3 msk soja
½ - 1 tsk vitpeppar (orginalreceptet säger sishuanpeppar men min byhåla har inte sånt på affären!)
Ett par stänk tabasco

Skölj, ansa och skiva rabarberstjälkarna. Blande dem med socker, vinäger, soja och peppar. Koka i ca 10 minuter, rör om några gånger under tiden. Rabarberbitarna bör koka sönder. Låt svalna.

Häll marinaden över kycklingen (passar utmärkt på revbensspjäll också) och ställ kallt över natten eller minst ett par timmar.

Ta upp kycklingen ur marinaden och grilla. Vill man kan man spara marinaden, koka upp den (så kyckling"bakterierna" dör) och använda den som sås. Men vi serverade kycklingen till gratinerade grönsaker ( i detta fall förkokta rödbetor, kronärtskockshjärtan och grön sparris), sallad och rabarber chutney.

Lycka till!