Klassisk créme brulée


Jag är officiellt helt galen i créme brulée. Det är bland det godaste som finns om du frågar mig. Omnomnom!

Ingredienser:
6 st äggulor
2 dl vispgrädde
3 dl mjölk
80 g strösocker
1 st vaniljstång
+ strösocker till karamellisering

Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Värm mjölk, grädde och vaniljfrön + stång i en kastrull. Det behöver inte koka men bli ordentligt varm.

Blanda äggulor och socker i en bunke, vispa lätt. Tillsätt äggblandningen till gräddblandningen och vispa tills allt blandat sig. Ta bort vaniljstången och häll upp smeten i bruléeformar.

Ställ formarna i en större ugnsfast form och fyll på med vatten tills det täcker upp till hälften av bruléeformarnas höjd.Grädda formarna i nedre delen av ugnen, 180 grader i ca 40 minuter.

Låt bruléerna kallna. Innan servering strö på ett tunt lager strösocker på toppen, bränn av med en brännare eller ställ dem under grillen i ugnen, 250 grader, 10 minuter. Servera som den är eller som på bilden tillsammans med syrliga bär.

Lycka till!

Kommentarer

Suzan sa…
Också min favvo! mums!
Anonym sa…
Aldrig gjort... Måste göra! Det är en av de där sakerna som ger en riktig "smak-orgasm" i munnen!! /Karin