Äppelkaka med tosca

Om man säger så här...hela denna kaka gick åt på en och samma dag. Det sker INTE ofta hemma hos oss. Sjukt god kaka!

Ingredienser:
100 g smör
1 dl socker
2 st ägg
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
2 dl vetemjöl special
½ dl mjölk
2-3 st äpplen

Tosca
100 g smör
1 dl socker
2 msk mjöl
2 msk mjölk
100 g mandel

Smält smör, låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda samman smör, äggsmet och de torra ingredienserna. Häll i en smord och bröad form. Tryck ner äppelbitar i smeten och grädda kakan i 30 minuter i 200 grader. Ta ut kakan, bred på toscasmeten, och grädda i ytterligare 15 minuter.

Tosca: Blanda samman alla ingredienserna till toscan i en kastrull. Koka ihop tills det tjocknat en aning.

Lycka till!