2011/11/28

Krämig fänkålsgratäng

Jag fick aldrig någon bild på denna goding tyvärr. Men vi gjorde denna fantastiska gratäng för ett par veckor sedan och serverade den tillsammans med stekt lax. Super-duper-gott!

Ingredienser:
(4 portioner)
3 st fänkålsstånd
2 dl grädde
1 kuvert saffran
salt & peppar
2 dl riven parmesanost

Sätt ugnen på 200 grader. Strimla fänkålen tunt. Koka upp grädden tillsammans med saffran i en kastrull. Smaka av med salt & peppar. Lägg fänkålen i en ugnsfast form, häll över saffransåsen och strö över osten. Gratinera i ugnen, ca 20 minuter.

Lycka till & smaklig måltid!

4 kommentarer:

Chezsofia sa...

Låter jättespännande och gott med fänkålsgratäng med saffran och parmesan!

Fröken Dill sa...

Perfekt för mig som älskar fänkål. passar ju väldigt bra till saffran också!

Katja sa...

Låter väldigt gott :-)!

Vill passa på att tipsa om en tävling på http://foodelicious.se/tavla-om-presentkort-pa-kokshem-se där man kan vinna presentkort till min webbshop Kökshem.se. Bara idag och imorgon kvar!

Monicas Mat sa...

Jag såg den i Ulrika Davidssons kokbok och ska absolut testa den, vi älskar fänkål:)