Morbergs skånska kalops
Ingredienser:
1 kg nötkött
4 st gula lökar
6 st morötter
3 st lagerblad12 st kryddpepparkorn
8 dl kalvfond (färdigutblandad)
salt & peppar
Skär köttet i lagom stora bitar och bryn dem i rikligt med smör. Bryn lite i taget så att det inte börjar koka i stekpannan. Lägg köttbitarna i en kastrull och häll på kalvfonden.
Koka upp och skumma eventuellt av. Stöt kryddpeppar i mortel och lägg ner i grytan tillsammans med lagerblad. Salt och peppra. Skär lök och morötter i lite större bitar, fräs på dem i lite smör och tillsätt sedan till grytan.
Låt alltsammans puttra i ca 1-2 timmar tills köttet är riktigt mört och fint. Servera till kokt potatis och rödbetor.
Supersmaskens!
Kommentarer
Själv lägger jag in när jag känner att köttet har kokat färdigt och låter dem koka 5-10 min till.