Mjölkchokladmousse med hallonchutney á la Linda
Här kommer desserten från Alla hjärtans dag. Jättegott! *talar som mat-tina* ;)
Ingredienser:
Mousse
3 dl vispgrädde
100 g mjölkchoklad
2 st äggulor
½ dl florsocker
1½ st gelatinblad
Hallonchutney
1 pkt frysta hallon
Ett par msk florsocker
1 tsk vaniljpulver
1 tsk krossad rosépeppar
Mousse: Lägg gelatinbladen i blöt, kallt vatten, ca 5 minuter. Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp 3/4 dl grädde och häll över chokladen, låt stå 5 minuter och rör sedan till en jämn kräm.
Ta upp gelatinet ur vattnet, krama ur lite vätska och smält väldigt försiktigt i en kastrull. Tillsätt ev. 1 msk vatten så bränns det inte lika enkelt. Låt svalna ett par sekunder och blanda sedan ner det i chokladsmeten.
Vispa resten av grädden, inte för hårt. Vispa äggulor och socker fluffigt. Tillsätt chokladkrämen och tillsist grädden, vänd försiktigt runt allt.
Häll upp moussen i fina serveringsglas av valfri design och låt stelna i kylen, ca 2-3 timmar.
Chutney: Lägg ett paket frysta hallon (något tinade) i en kastrull. Koka ihop det ett par minuter till en hallonsås...inte för länge bara för det är godare om det finns ett par hela hallon kvar här och där. Smaksätt med resterande ingredienser, låt svalna i kylskåpet. Klicka chutneyn över chokladmoussen vid servering.
Lycka till & smaklig måltid!
Ingredienser:
Mousse
3 dl vispgrädde
100 g mjölkchoklad
2 st äggulor
½ dl florsocker
1½ st gelatinblad
Hallonchutney
1 pkt frysta hallon
Ett par msk florsocker
1 tsk vaniljpulver
1 tsk krossad rosépeppar
Mousse: Lägg gelatinbladen i blöt, kallt vatten, ca 5 minuter. Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp 3/4 dl grädde och häll över chokladen, låt stå 5 minuter och rör sedan till en jämn kräm.
Ta upp gelatinet ur vattnet, krama ur lite vätska och smält väldigt försiktigt i en kastrull. Tillsätt ev. 1 msk vatten så bränns det inte lika enkelt. Låt svalna ett par sekunder och blanda sedan ner det i chokladsmeten.
Vispa resten av grädden, inte för hårt. Vispa äggulor och socker fluffigt. Tillsätt chokladkrämen och tillsist grädden, vänd försiktigt runt allt.
Häll upp moussen i fina serveringsglas av valfri design och låt stelna i kylen, ca 2-3 timmar.
Chutney: Lägg ett paket frysta hallon (något tinade) i en kastrull. Koka ihop det ett par minuter till en hallonsås...inte för länge bara för det är godare om det finns ett par hela hallon kvar här och där. Smaksätt med resterande ingredienser, låt svalna i kylskåpet. Klicka chutneyn över chokladmoussen vid servering.
Lycka till & smaklig måltid!
Kommentarer
Tack från en nybliven fjortonåring och familj!