Fläskfilélåda á la Linda

Förra veckan gjorde jag en egenkomponerad fläskfilélåda. Vi hade en fläskytterfilé i frysen som behövdes ätas upp och detta blev resultatet. Sambon blev extremt nöjd, och jag med!

Ingredienser:
1 st fläskytterfilé
3 st paprikor - gärna olika färger
1 gul lök
1 röd lök
2 vitlöksklyftor
2 röda chillifrukter (ta bara en frukt om de är starka!)
Ett gäng färska champinjoner
1 kruka färsk persilja
2½ dl créme fraiche
2-4 dl vispgrädde
2-4 msk tomatpuré
Salt, peppar, paprikapulver
2-4 dl riven ost till gratinering

Börja med att skiva fläskytterfilén i lagom tjocka skivor. Stek dem i smör, krydda med salt, svartpeppar och paprikapulver. Lägg åt sidan. Skär paprikorna i tjock ringar. Lägg varannan kött, varannan paprika i en ugnsfast form.

Fräs lök, vitlök och chilli i smör, ställ åt sidan. Fräs skivade champinjoner i smör, tillsätt hackad persilja mot slutet och blanda ner lök- och chilliblandningen. Strö ut över kött och paprikor.

Vispa samman créme fraiche, grädde och tomatpuré. Häll över ingredienserna i formen, toppa med ganska mycket riven ost. Gratinera i mitten av ugnen, ca 200 grader, i 20-40 minuter tills osten fått vacker färg och allt bubblat samman till en god smarrig låda. :)

Här har vi valt att servera lådan till kokt risoni, sockerärter och coctailtomater.

Lycka till & smaklig måltid!