Kräftgratinerad laxfilé

En rätt från förra helgen. Hur god som helst,  min sambo åt tills han somnade...typ. Klassiska goda smaker! Recept på rotsaksgratängen som Ni ser i bakgrunden hittar Ni här.

Ingredienser:
Laxfilé
Kräftstjärtar
Cremé fraiche
Majonäs
Västerbottenost
Salt & cayennepeppar
Kapris

Sätt ugnen på 225 grader. Gör ett snitt ner mot skinnet i mitten på varje laxbit, så du får en ficka. Se till att du inte skär igenom skinnet och att varje bit håller ihop i båda ändar.
Hacka kräftorna grovt och blanda dem med resten av ingredienserna till fyllningen. Fördela fyllningen i fickorna. Lägg laxen med skinnsidan nedåt på en plåt med bakplåtspapper.  Strö över lite kapris. Hit kan du förbereda. Baka laxen i mitten av ugnen 12–15 minuter.

Toppa med en klick rom och garnera med dill.

Skippa rotsaksgratängen om du är LCHF:are, servera med lite kokta grönsaker eller en sallad till istället.

Smaklig måltid!