Fylld lövbiff á la Linda & ugnsrostad pumpa

Jag var och handlade på Willys till helgen och blev lite inspirerad av alla pumpor som fanns överallt. Jag har aldrig ätit pumpa förut så det var lite extra roligt att laga denna rätt. Gott som f*n blev det! Passar ju bra till Halloween också! :)

Ingredienser:
Lövbiff
Vitlökssalami

Fyllning:
Filadelphiaost, kronärtkocka, soltorkade tomater, grillad paprika, kapris, parmesan, ströbröd, salt & peppar

Svampstuvning:
Champinjoner, rödlök, vitlök, grädde, portvin, salt & peppar

Pumpa:
Butternut pumpa, rapsolja, salt & peppar, timjan

Med hjälp av min stavmixer gjorde jag en smet av alla de ingredienser som ingick i fyllningen. Bredde ut en stor klick på varje lövbiff, på med en salamiskiva och vek ihop dem. Stekte dem i rikligt med smör och kryddade med pepparmix.

Svampstuvningen är jättelätt att göra. Hacka och fräs lök och vitlök i smör. Tillsätt skivad svamp och fräs en stund till. Häll på grädde, krydda och låt puttra ihop till en smaskig sås. Smaka av med portvin.

Pumpan skalade jag, skar den i klyftor och la den i en ugnsfast form. Ringlade över olja och kryddade. Bakade den sedan i ugnen ca 15-20 minuter på 200 grader.

Smaklig måltid!

Kommentarer

Anonym sa…
Härlig blogg du har!
lindasmat sa…
Tack så mkt "anonym".