Blomkålsmos

Då jag numera försöker undvika att äta stärkelserika produkter, såsom potatis/ris/pasta brukar jag istället göra blomkålsmos. För vissa kanske det låter lite underligt men jag kan lova Er att det är supersmarrigt! Och väldigt enkelt att göra...

Ingredienser:
1 st blomkålshuvud
Vispgrädde
Smör
Salt & vitpeppar

Finhacka blomkålen och lägg i en kastrull. Häll i grädde så det täcker botten och ett par centimeter upp på kanten. Småputtra blomkålen på svag värme tills blomkålen är helt genomkokt. Ta kastrullen från värmen och mixa blomkålen och grädden till ett mos med hjälp av en stavmixer. Smaka av med en klick smör, salt och vitpeppar.

Tillägg: Om man tycker det är svårt att koka i grädden så kan man även koka blomkålen i lite lättsaltat vatten tills den är genomkokt. Hälla av vattnet och sedan tillsätta önskad mängd grädde och smör.