Limonchello

Jag har tillverkat lite sprit under semestern! Hehe, nej jag har inte kokat själv utan smaksatt lite vodka. Resultatet blev en frisk och underbar citronlikör. Limonchello är en italiensk likör som i italien serveras iskall efter maten, som en digestif, dvs för att underlätta matsmältningen. Såååå gott!


Ingredienser:
1 liter okryddat brännvin
7 dl strösocker
10 st citroner - skalet

Skölj citronerna riktigt noga och skala av det allra yttersta av skalet, försök att få med så lite vitt som möjligt. Blanda brännvin och socker i burk med lock eller flaska. Rör tills sockret löst sig. Tillsätt citronskalen och ställ kallt. Låt burken stå i ca en vecka, ruska gärna om burken någon gång per dag.

Servera likören iskall. Lycka till!

Kommentarer

Marie G sa…
Den var härligt sötsur.. måste testa själv nån gång... Dessutom ser jag en mycket trevlig bakgrund på bloggen, snyggt!
lindasmat sa…
Mumma! ;) Ja visst blev bakgrunden bra?