Rabarberchutney

Jag tipsade Er om denna goding för ungefär ett år sedan. Jag gjorde en ny omgång i helgen och jag måste bara påminna Er igen, då det är så gudomligt gott! Chutneyn passar perfekt till fet fisk, t.ex. grillad lax men är även ett utmärkt kompliment till en stor bit krämig gorgonzola! Mums!

Ingredienser:
(räcker till att fylla en normalstor syltburk)
300 g rabarber
4 salladslökar
4 msk citronsaft
2 dl socker
2 tsk sambal oelek
2 krm salt

Skala och skiva raberbern och salladslöken. Koka försiktigt upp i en kastrull tillsammans med citronsaften och socker. Låt koka 10-15 minuter. Ta av från värmen och smaksätt med sambal oelek och salt. Häll chutneyn i en väl rengjord glasburk och låt svalna. Förvara i kylskåp.

Smaklig måltid!

Kommentarer

Suzan sa…
Nämen... är min min favorit-danne din syssling? coolt! :D
lindasmat sa…
;) Jajamen! Världen är bra liten ibland...
Åh så gott!

Gå jätte gärna in på min blogg och delta i tävlingen där jag lottar ut en inbjudan till den nya receptsidan Baka.se plus en goodiebag! Ha en jätte skön helg! Kram Daniella - BakeCake
Millan sa…
Ser riktigt smaskigt ut ihop med ostbiten!
Anonym sa…
Åh, va musigt! Kan tänka mig ett härligt portvin till detta!

/Sofie
Carina sa…
Supergod!
Njöt av denna goda chutney med massa blandade ostar - kan varmt rekommenderas!
/Carina