Peanut butter swirl brownies























Lite mer födelsedagsbakning. Detta är Leila's gudomliga recept som påminner lite om snickers utan någon läskig kola. Som hon skriver i receptet så är detta en riktig killer för chocoholics som älskar jordnötter. Och sån är jag! Sött + salt = Mums! Och med jordgubbsgrädde till så påminner detta om den riktigt amerikanska godingen Peanut butter and jelly sandwich. Totalmums! ;)

Ingredienser:
(1 plåt/ ca 24 bitar)

Browniesmet
400 g mjukt smör
3½ dl strösocker
2 msk vaniljsocker
2 dl kakao
1 dl ljus sirap
3 nypor flingsalt
8 st ägg
2½ dl vetemjöl

Jordnötskräm
100 g smör
2 dl florsocker
1 burk (350 g) jordnötssmör
2 nypor flingsalt
1 tsk vaniljsocker

+ 1 dl salta jordnötter

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör, socker, vaniljsocker vitt och krämigt. Rör ner kakao, sirap och salt. Rör i ett ägg i taget och vänd till sist ner vetemjölet.

Gör jordnötskrämen: Smält smöret och vispa ihop det med florsocker, jordnötssmör, flingsalt och vaniljsocker. Låt svalna men inte stelna.

Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och smör insidan av kanten. Bred ut browniesmeten i formen och skeda/ ringla ut jordnötssmeten över den. Marmorera smeten med en kniv genom att dra ett ringlande mönster genom hela kakan. Strö över salta nötter.

Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Kakan ska släppa från kanterna och smeten ska kännas fast i formen. Låt kakan svalna och skär den sedan i rutor.

Serveras på egen hand eller tillsammans med vaniljglass/ grädde/ eller som i mitt fall jordgubbsgrädde. (Mixa en handfull jordgubbar med stavmixern, vänd ner i hårt vispad grädde)

Lycka till!

Kommentarer

Remsan sa…
Både browniesen och muffinsen ser jättegoda ut...
lindasmat sa…
Tack så mycket!
Mizca sa…
Har sparat detta receptet för jag måste testa det någon dag!
Jag älskar också choklad och jordnötter tillsammans :)