Hamburgare á la Lindström

Här kommer lördagsmiddagen, jättegott! Finns inte så mycket annat att säga än; Prova! ;)

Ingredienser:
500 g nötfärs
1 liten gul lök
1 msk ströbröd
1 st ägg
1 dl inlagda rödbetor, hackade
1-2 msk kapris
salt & peppar

Dressing:
2 dl turkisk yoghurt
1 dl smörgåsgurka, hackad
½ dl salladslök/purjolök, hackad
1 msk Dijonssenap
salt & peppar

Tillbehör:
Salladsblad
Lantbröd

Blanda färs, ägg, ströbröd. Hacka rödbetor och kapris, tillsätt i köttfärssmeten. Krydda. Forma till biffar/hamburgare och stek i rikligt med smör ett par minuter på varje sida. Lägg över dem i en ugnsfast form och stek klart dom i ugnen.

Blanda alla ingredienser till dressingen, gärna en bra stund innan middagen så smakerna hinner blanda sig väl. Skölj salladsbladen.

Skiva lantbrödet och rosta det antingen i en brödrost eller i en panna med lite smör. Tips! Jag blandade smör och rapsolja i pannan, pressade i 1 vitlöksklyfta och stekte sedan brödet på svag värme för att inte vitlöken skulle brännas. Jättegott!

Montera ihop hamburgare och njut! Lycka till...

Kommentarer

Emmas Kök sa…
Ååå jag måste verkligen äta hamburgare nån dag! Är riktigt sugen på det nu!
Marie G sa…
Det där såg smasken ut!!! Tur att jag har köttfärs i frysen.