Hamburgare á la Lindström

Här kommer lördagsmiddagen, jättegott! Finns inte så mycket annat att säga än; Prova! ;)

Ingredienser:
500 g nötfärs
1 liten gul lök
1 msk ströbröd
1 st ägg
1 dl inlagda rödbetor, hackade
1-2 msk kapris
salt & peppar

Dressing:
2 dl turkisk yoghurt
1 dl smörgåsgurka, hackad
½ dl salladslök/purjolök, hackad
1 msk Dijonssenap
salt & peppar

Tillbehör:
Salladsblad
Lantbröd

Blanda färs, ägg, ströbröd. Hacka rödbetor och kapris, tillsätt i köttfärssmeten. Krydda. Forma till biffar/hamburgare och stek i rikligt med smör ett par minuter på varje sida. Lägg över dem i en ugnsfast form och stek klart dom i ugnen.

Blanda alla ingredienser till dressingen, gärna en bra stund innan middagen så smakerna hinner blanda sig väl. Skölj salladsbladen.

Skiva lantbrödet och rosta det antingen i en brödrost eller i en panna med lite smör. Tips! Jag blandade smör och rapsolja i pannan, pressade i 1 vitlöksklyfta och stekte sedan brödet på svag värme för att inte vitlöken skulle brännas. Jättegott!

Montera ihop hamburgare och njut! Lycka till...