Pizzasallad
Har du någonsin undrat varför hemmagjord pizzasallad inte smakar som på pizzeria? Du kan sluta nu för här kommer det perfekta receptet :) Lycka till!
300-500 g vitkål
1½ msk rapsolja
2 msk ättika (12%)
2 tsk strösocker
1 krm svartpeppar
2 krm salt
Ett par stänk av italiensk salladskrydda, oregano och vitlökspulver
Ett par strimlor av inlagd paprika
Strimla vitkålen tunt med hjälp av t.ex. en osthyvel. Lägg den i ett durkslag och häll över kokande vatten, så kålen slaknar en aning. Lägg över den i en skål (inte metall) och tillsätt resterande ingredienser. Blanda väl. Vill man ha kålen ännu mjukare kan man "dunka till den lite" med en mortel, så tränger ättikslagen in lite fortare i kålen. Ställ den kallt och servera tidigast ett par timmar senare, gärna dagen eller ett par dagar senare.
Smaklig måltid!
Kommentarer
mvh Jan
Och till Jan, några kommentarer upp: I min andra sats jag gjorde idag (!) tog jag lite mindre socker, kanske 1,2 tsk, och det blev ännu godare med mindre sötma tyckte jag :)
/Majsan
// Tomas
Tack för ett bra recept.
//Lena
Den ska avnjutas om några timmar, hoppas den hinner stå och dra länge nog.
Återkommer om smaken ;D
Kul knorr där med den italienska salladskryddan, som aldrig är fel. Det måste jag testa.
har provat många recept men detta var klart bäst:)
I Norge får vi dessverre ikke salat når vi kjøper pizza.
Jeg har forsøkt å lage min egen hjemme men uten å bli fornøyd.
Etter å ha fulgt din oppskrift ble resultatet en salat som smaker
presis som i svenske pizzeriaer. Tusen takk!!!
BW Haugli
Äntligen ett superbra recept.
Tusen tack.
Blev jättegod, faktiskt bättre än pizzerian ☺
Nu har jag kommit på att göra en dubbel sats och frysa in den i portioner. Den tinar upp lagom medans man lagar pizza och smaken är till och med bättre än som "färsk".
Min modifikation: 500gr vitkål, 2msk rapsolja, 2,5msk ättika, 2tsk strösocker, 2krm svartpeppar, 3krm salt, samt cayennepeppar, oregano och vitlökspulver.