2009/10/10

Chipsgratäng

Nej, jag påstår inte att detta är varken GI eller LCHF. Möjligtvis HF, inget annat. Jag påstår inte heller att det låter särskilt aptitligt att göra en gratäng av chips...Däremot påstår jag att det är fruktansvärt gott! Och ska man synda, så varför inte göra det ordentligt!? :) Så här går det när man överlåter matlagningen till karln i huset! Så in i bomben mumsigt! Här kommer receptet för Er som törs prova...

Ingredienser:
2 burkar tonfisk
1 stor röd lök - hackad & förstekt
En bunt färska champinjoner
5 dl grädde/ mjölk
1 påse chips - dill & gräslök (räfflade helst!)
salt & peppar
dill efter smak
Ett par dl riven ost
+sallad

Bred ut tonfisken i botten av en ugnsfast form. Krossa ½ påse chips och lägg ett lager över tonfisken. Koka en svampstuvning av grädde, mjölk, champinjoner, kryddor. Bred den över chipsen tillsammans med rödlöken. Strö över osten. Krossa mer chips och strö över den rivna osten. Gratinera ca 10-15 minuter i mitten av ugnen, 150-200 grader. Tills osten smält och chipsen börjar få lite färg. Obs! Det översta lagret chips ska alltså vara knaprigt!

Servera till en fräsch sallad.

Smaklig måltid!

Tips! Denna rätt går självklart att göra med vilka chips som helst. Välj din favorit bara. Vi tyckter dillchipsen passar bäst till tonfisken. Gillar du inte tonfisk? Byt ut den mot små bitar av kyckling eller fläskfilé.

3 kommentarer:

Anders Öhman sa...

Hehe! Chipsgratäng. Najs!

Pernilla sa...

chipsgratäng är inte dumt alls det :) jag brukar göra den med kantareller, quorn, grill&pepper-chips och ostsås för en vegetarisk variant. och himmel så gott det är!

Rebecca sa...

Mycker annorlunda :P haha...