Smulpaj från trädgården

Plötsligt har man en trädgård som innehåller en del ätbara saker, som ingen annan än jag måste ta vara på. Hösten & frosten närmar sig med stormsteg och jag tog tillfället i akt att göra en paj på de få godsaker som fanns kvar. Resultatet blev denna goda smulpaj.

Ingredienser:
125 g smör
3 dl mjöl
1 dl socker (+1 dl)
Röda vinbär
Svarta vinbär
Hallon
Röda krusbär
Rabarber

Smörj en pajform. Lägg bären i botten av pajformen. Mängden bär/ frukt ska täcka hela bottnen (ca 4 dl). Strö över 1 dl socker.
Blanda resterande socker och mjöl i en bunke. Tärna smöret och finfördela med fingrarna i mjölblandningen. Strö över smulorna över bären och grädda i mitten av ugnen, 225 grader, i ca 20-25 minuter, tills smulorna fått vacker färg och bären börjat bubbla ordentligt.

Servera pajen ljummen tillsammans med vaniljvisp.
Smaklig måltid!