Grillgott!

I lördags kom grillen igång igen! Och gott blev det vill jag lova...grillade, marinerade fläskkotletter serverades till en sallad av ruccola, päron, halloumi och rostade pinjenötter. Supergott!


Ingredienser:
Fläskkotletter eller annat valfritt kött
Grillolja, valfria kryddor eller färdigköpt marinad

Sallad
Ruccola
Päron, gärna "Conference"
Halloumi
Pinjenötter

Dressing
5 msk rapsolja
2 msk flytande honung
2 msk pressad citron
2 krm salt
2 krm svartpeppar

Grilla kött kan Ni väl? Måste jag förklara? =)

Rost pinjenötterna i en torr stekpanna, på medelvärme. Rör om ofta och tag från värmen när de fått vacker färg. Häll dem på en tallrik och låt svalna.

Skiva päron och halloumi i centimetertjocka skivor. Stek var för sig i rikligt med smör, samtidigt som Ni grillar köttet. Päronen ska bli lite glansiga och halvt genomskinliga. Halloumin ska få färg. Krydda ev. halloumin. Jag använde lite chilipulver och dragon denna gång.

Blanda alla ingredienserna till dressingen. Lägg ruccola på tallriken och komplettera med de stekta päronen och osten. Ringla över dressingen och strö över de rostade pinjenötterna. Servera till det goda grillade köttet!

Smaklig måltid!

Ett tips! Då denna sallad är en god blandning av sött och salt, så passar det kanonbra om köttet har lite sting...så på med chili! :)