Äppelpaj

I helgen gjorde jag en äppelpaj, på samma enkla sätt som min trädgårdspaj. Jag gillar egentligen inte alls äppelpaj, så jag har aldrig gjort någon på egen hand förut.

Men nu när jag har trädgård och egna äpplen kände jag mig lite tvungen, och jag lovar...numera äter jag äppelpaj! Bara jag får göra den själv! :) Supermums!

Här kommer receptet, tyvärr utan "riktig" bild.

Ingredienser:
125 g äkta smör
3 dl vetemjöl special
1 dl + ½-1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1-2 tsk kanel
Skivade äpplen

Börja med att smöra en pajform. Skala och skiva äpplen, så många så det ordentligt täcker botten på pajformen, bygg gärna lite på höjden också då äpplena gärna sjunker ihop i ugnen. Strö över ½ - 1 dl socker, beroende på hur syrliga äpplena är. Strö även över 1-2 tsk kanel.

Blanda mjöl, socker och vaniljsocker i en skål. Tärna smöret och finfördela tillsammans med mjölblandningen till fina smulor. Strö smulorna över äpplena. Grädda i mitten av ugnen, 225 grader, i ca 20 minuter tills smulorna fått vacker gyllenbrun färg.

Servera pajen ljummen eller kall tillsammans med vaniljsås/ vaniljvisp.

Kommentarer

Äpplepaj på alldeles egna äpplen är svårslaget :)
lindasmat sa…
Välkommen tillbaka Helena! :) Ja, den blev faktiskt kanongod!