Regnbåge från Dalarna

Det är så här man tillagar fisk, om det var någon som undrade! :) Ok, det är alltid godare över öppen eld utomhus, helst brevid vattnet där du fångat den! Men då jag verkligen inte är någon storfiskare och jag dessutom fått fisken hemlevererad direkt från sjön tycker jag att detta sätt är det bästa! Tack pappa!

Ingredienser:
(denna gång!)
2 st Regnbågar
salt & peppar
2 st citroner
2 st tomater
1 knippa gräslök
1 knippa vitlöksgräs
1 knippa citrontimjan
1 knippa dill
1 röd chillifrukt
Ett par klickar smör

Krydda fisken väl runt om, pressa över saft från 1 hel citron samt rivet skal. Skiva den andra citronen och lägg den i fisken och runt om. Samma sak med tomaterna och resten av ingredienserna. Försök att få alla smaker på alla delar av fisken helt enkelt, se bilden.

Täck formen med folie och baka i ugnen, 225 grader i ca 30-35 min, beroende på hur mycket fisk du tillagar.

Till detta serverar vi dillkokt färskpotatis och gräddfilssås med dill och gräslök.

Smaklig måltid!

Kommentarer

Anonym sa…
Den Rödingen ser riktigt god ut. Härlig bild också =) Birgitta
Mollan70 sa…
Åh vad gott det ser ut.