New York Blueberry Cheesecake

Leila är ju grym på att baka så igår bjöd jag på hennes New York Blueberry Cheesecake, och tydligen är jag också grym! :) Här kommer receptet på min version av Leilas ostkaka. Varsågoda!

Ingredienser:
300 g digestivekex
150 g äkta svenskt smör
600 g philadelfiaost
2,5 dl kesella 10%
½ dl strösocker
1 dl majsstärkelse
3 st ägg
1 dl vispgrädde
1 frp frysta blåbär

Sätt ugnen på 175 grader. Krossa kexen fint i en matberedare/ mixer och blanda med smält smör. Tryck ut i botten av en form med löstagbar kant. Förgrädda bottnen i mitten av ugnen, ca 10 min och låt svalna. Bryt chokladen i bitar och smält den över ett vattenbad. Vispa philadelfia och kesella krämigt i en skål. Tillsätt socker och majsstärkelse, rör om väl. Rör i ett ägg i tagen och tillsist grädden. Rör ner den smälta chokladen och häll sedan smeten över kexbottnen. Strö över blåbär och grädda ostkakan i mitten av ugnen, ca 40 minuter. Täck med folie när kakan blivit gyllenbrun, så att den inte blir för mörk. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen, ca 30 min.

Lycka till!

Kommentarer

Vilken härlig & fin blogg du har!
Den här New York blueberry pajen ser ju otroligt god ut, kommer definitivt att testa den!
lindasmat sa…
Man tackar! Din är inte så illa den heller ;)

Pajen/ cheesecaken är supergod, men otroligt mastig, så den räcker till MÅNGA portioner.

Lycka till!