Sommarsallad, äppelsalsa och lingonmarinad
Igår kväll fick vi igång grillen igen. Underbart! Lingonmarinerad entrecôte, potatissallad med rädisor och spenat samt en pepprig äppelsalsa. Smaskigt värre! Recepten kommer från Coop.
Äppelsalsa
Lingonmarinad
(till ca 600 g kött)½ dl lingonsylt
½ dl rapsolja
2 msk soja
1 kvist färsk rosmarin
1 krm salt
3 krm svartpeppar
Potatissallad
500 g kokt, kall färskpotatis - i bitar
½ röd lök - finhackad
½ röd lök - finhackad
1 knippe färsk dill - finhackat
1 påse bladspenat (80 g)
200 g rädisor - delade
Dressing
2 tsk senap
salt & peppar
Äppelsalsa
2 röda äpplen - finhackade
1 knippe gräslök - finhackade
1 citron - pressad saft
1 tsk riven pepparrot
salt & vitpeppar
Det behövs väl ingen beskrivning på hur man gör va? Ganska enkelt. Blanda alla ingredienserna till marinaden, marinera, grilla, ät! Blanda alla ingredienser till salladen och dressingen, ät! Samma sak med äppelsalsan....ÄT! Mums.
Lycka till & trevlig helg!
Kommentarer