Kycklingpaj med currysås

Igår stillade vi vår curry-abstinens! Vi lagade denna underbart goda kycklingpaj. På köpet får Ni min supergoda currysås.

Pajskal
4 st ägg
1 dl vispgrädde
2 msk smör

Fyllning
1 rensad grillad kyckling
1 förstekt rödlök
1 skivad banan
½ burk annanas i bitar
2 dl créme fraiche
Curry efter smak
1 pkt knaperstekt bacon
salt & peppar
Riven ost

Smält smöret i en pajform, i ugnen. Vispa hastigt samman ägg och grädde. Grädda i ugnen tills pajskalet fått vacker färg. Lägg lite riven ost i botten av pajskalet. Strö över kyckling, lök, banan och annanas. Klicka ut créme fraiche som är kryddad med valfri mängd curry, salt & peppar. Strö över de knaperstekta baconen, och sedan osten. Gratinera i mitten av ugnen, ca 15 min tills osten smält och fått vacker färg. Allt ska vara genomvarmt! Servera till en god sallad och min supergoda currysås enligt nedan.

Currysås á la Linda
2 dl créme fraiche (fullfet!)
1½ finhackat rött äpple (Royal Gala)
1-2 tsk röd curry pasta
1-3 tsk currypulver
salt & peppar

Blanda alla ingredienser till en tjock och god sås. Förvara kallt fram till servering. Den blir bara godare om den får stå en stund. OBS! Currymängden beror helt på hur mycket man själv önskar. Vi är totala curryfanatiker så vi har alltid i massor! :)

Smaklig måltid!

Kommentarer

kryssar sa…
Helt underbar currysås, jag letade runt en bra stund på internet och i diverse böcker efter en lite tjockare och "roligare" currysås, den här har både sting och bra smak. Fungerade minst lika bra med laktosfri créme fraiche, och currypastan gjorde verkligen under. Tackar massor =)
lindasmat sa…
Hej Claes, vad roligt att du tyckte om den! Det är en personlig favorit som vi äter ganska ofta faktiskt. Varsågod! =)
Anonym sa…
Hej, hittade Din blogg när jag letade efter LCHFrecept, jag har nu lagt till Dig bland mina favoritbloggar.
mvh Åsa
lindasmat sa…
Hej Åsa! Välkommen, vad roligt att du gillar min blogg. Tack så mycket! Du är hjärtligt välkommen åter. Mvh Linda
Anonym sa…
Hej Linda kan man använda turkisk yoghurt 12% istället för creme fraiche
Linda sa…
Anonym: Yoghurt i såsen eller pajen? I såsen funkar det alldeles utmärkt men jag tror inte man kan värma den om du hade tänkt ha den i pajen. Lycka till och välkommen åter!
Anonym sa…
i såsen menade jag förlåt :(