Lindas kasslerpaj

Igår blev det en snabb kasslerpaj med äggskal :) alltså pajskal gjort på ägg och grädde á la LCHF. Här kommer receptet, det var jättegott. Smaklig måltid!

Ingredienser:
4 ägg
1 dl vispgrädde
2 msk smör

Fyllning
Bräckt kassler
Smörstekta champinjoner
Förvälld broccoli
Kronärtsskockor
10 cm purjolök

Topping
2 dl créme fraishe
½ dl grädde
½ burk zeta antipasto
Riven ost - gärna lagrad
salt, peppar och chilipulver

Smält smöret i pajformen, i ugnen. Vispa hastigt samman ägg och grädde. Häll det i den varma pajformen och grädda tills pajskalet fått vacker färg och är torrt.

Fyll pajen med fyllningen och toppa med toppingen, logiskt va? :) Grädda i mitten av ugnen tills allt är genomvarmt och osten smält och fått vacker färg. Serveras gärna till en god sallad.

Smaklig måltid!

Kommentarer

Anonym sa…
Mmmm, verkar jättegott Linda!
lindasmat sa…
Tack tack! :)
Anonym sa…
Det va ju här jag skulle skriva.
råkade skriva under ett annat recept. opps....
Jag har provat denna kasslerpaj men jag undrar dock vilken antipasto man ska använda då Zeta´s antipasto har massor av olika smaker. men det funkar bra utan oxå, men med så blir den nog ännu godare.
tack för tipset
Mia
lindasmat sa…
Hej Mia! Om du klickar på ordet Zeta´s antipasto i ingredienslistan så har jag länkat till den sort jag brukar använda. Det är den lilla burken med en underbart god blanding som går under namnet paprika & oliver. Välkommen tillbaka till min blogg! Trevlig Valborg, mvh Linda