2009/01/08

Klean Kanteen

Hej på Er!
Idag kommer här inget recept, men detta inlägg handlar ändå om något du stoppar i, och utsätter din kropp för. Eftersom jag emellanåt agerar moraltant här på bloggen, tänkte jag idag tipsa Er om Klean Kanteen.
Det är ett alternativ till alla dessa petflaskor med vatten i som vi går omkring med på jobbet, i skolan och på gymmet etc. Klean Kanteen är ett miljövänligare och hälsosammare alternativ!
------
Hälsostudier har visat att vissa plaster, så som polykarbonatplast PC #7, i vattenflaskor, matburkar, och även barn/napp-flaskor/muggar, utsöndrar skadliga gifter kända som Bisfenol-a (BPA). Dessa skadliga gifter avges speciellt när värme tillsätts, som när flaskor av PC- plast (Nalgene®) ligger i en varm bil eller i direkt solljus.
Användadet av rengöringsmedel i diskmaskinen är ett annat tydligt exempel på när gifterna utsöndras från plasten och framför allt efter normalt användande. BPA är en kemikalie som används i epoxymassa och i polykarbonatplaster. Detta är samma plaster som tillverkare gör genomskinliga nappflaskor och matburkar av. Flertalet studier kopplar BPA till bröst- och prostatacancer samt fortplantningsmutationer.
------ Text lånad från Klean Kanteens hemsida.

Veronica var först att skaffa den, nu tänker jag sprida ordet! :)
Köp en!

Inga kommentarer: