I goda vänners sällskap!
Igår bjöd vi våra närmsta vänner på middag. Det var skoj! Och som nya anhängare av LCHF-kosten kom det väl inte som nån överraskning när vi bjöd middag utan mängder av kolhydrater. Vi hoppas dom blev nöjda! Detta var menyn för kvällen:
Förrätt - Scampi India
Varmrätt - Stekt kyckling med kryddsmör & Fluffiga grönsaker
Dessert - Gino med vispad grädde
Klicka på länkarna för att läsa recepten. Nedan kommer de 2 nya recepten; kryddsmöret och desserten.
Gino
Hallon och blåbär
200 g finhackad mörk choklad
2 dl vispgrädde
Lägg valfria bär i en ugnsfast form. Strö över riven mörk choklad. Grädda högt upp i ugnen tills chokladen smält och blivit lite hård. Servera till kall vispad grädde.
Kryddsmör
100 g rumstempererat, äkta smör
½ burk Zeta antipasti Paprika & Oliv
2 krm salt
Låt antipastiröran rinna av i en finmaskad sil. Blanda den sedan med rumstempererat smör. Använd gärna en mixerstav för att få ett slätt smör. Klicka ut smöret på lite plastfilm och rulla till en rulle. Förvara den i kylskåpet fram till servering. Skär en tjock skiva och lägg på köttet/ fågeln/ fisken.
Smaklig måltid!
Förrätt - Scampi India
Varmrätt - Stekt kyckling med kryddsmör & Fluffiga grönsaker
Dessert - Gino med vispad grädde
Klicka på länkarna för att läsa recepten. Nedan kommer de 2 nya recepten; kryddsmöret och desserten.
Gino
Hallon och blåbär
200 g finhackad mörk choklad
2 dl vispgrädde
Lägg valfria bär i en ugnsfast form. Strö över riven mörk choklad. Grädda högt upp i ugnen tills chokladen smält och blivit lite hård. Servera till kall vispad grädde.
Kryddsmör
100 g rumstempererat, äkta smör
½ burk Zeta antipasti Paprika & Oliv
2 krm salt
Låt antipastiröran rinna av i en finmaskad sil. Blanda den sedan med rumstempererat smör. Använd gärna en mixerstav för att få ett slätt smör. Klicka ut smöret på lite plastfilm och rulla till en rulle. Förvara den i kylskåpet fram till servering. Skär en tjock skiva och lägg på köttet/ fågeln/ fisken.
Smaklig måltid!
Kommentarer