Söderhavskyckling

Här kommer ännu en kycklingrätt. Mumsigt som f-n! :) Jag hittade detta recept i en bok om LCHF-kost och var bara tvungen att prova, aningen "Lindafierat". Varsågoda!

Ingredienser:
(2-3 port.)
3 kycklingfiléer i bitar
1 gul lök
1 röd paprika
10 cm purjolök
1 grön chilifrukt
2 dl vispgrädde
2 dl créme fraiche
1 msk hönsfond
½ citron - rivet skal
1 pkt saffran (0,5 g)
3 msk persilja
8-10 st kalamataoliver
Salt & Peppar
Färsk broccoli -valfri mängd

Bryn lök, paprika och chilli i smör, ställ sedan åt sidan. Bryn kycklingen tills den nästan är genomstekt. Krydda efter behag. Jag använde salt, peppar, paprikapulver.
Tillsätt grönsaksfräset till kycklingen. Häll över grädde, créme fraiche och resterande kryddor etc. Låt allt sjuda i ca 10-15 min, tills kycklingen är helt klar och alla kryddor blandat sig ordentligt. Servera till kokt broccoli.
Smaklig måltid!

Kommentarer

Nick Name sa…
merry christmas
lindasmat sa…
Tack detsamma, vem du nu är! ;)