Citronkyckling med zucchini-"pasta"

Favorit i repris, bilduppdaterat. Smaskigt så in i bomben! :)

Ingredienser:
(2 port.)
2 st kycklingfiléer
1 st citron
salt & peppar
2 st zucchini
Ett litet gäng färska champinjoner
2 msk smör
1 vitlöksklyfta
5 msk pinjenötter
1 kruka färsk persilja
½ kruka färsk basilika
4-5 st salladslökar
1 dl vispgrädde
salt & peppar
chiliflakes
(ev. ett par msk vitt vin)

- Salta och peppra kycklingfiléerna, samt klappa in rivet skal av 1 citron. Bryn filéerna runt om i en stekpanna tills de fått lite färg. Lägg dom i en ugnsfast form och stek dom färdiga i ugnen.
- Ansa och skär zucchini i långa tunna skivor "spagetti" med hjälp av en potatisskalare eller osthyvel. Salta dem något och låt dom stå ca 15 min så de vattnas ur en aning.
- Smält smöret i en panna och rosta pinjenötterna på lätt gyllenbruna under omrörning, ca 1 min. Tillsätt hackad vitlök och fräs ytterligare nån minut. Tillsätt citronsaft av ½ citron/ vitt vin, örter, grädde samt den hyvlade zucchinin. Låt allt värmas upp ordentligt och servera sedan tillsammans med kycklingen.

Smaklig måltid!